VÄLKOMMEN!
Roligt att just Du tittar in.
Min förhoppning är att jag skall kunna dela med
mej av lite tips, ideér och inspiration.

söndag 30 juni 2013

Lappar, lappar....

Det är så otroligt roligt att sy med lappar. Jag fortsätter och vill här visa er två söta små sommarväskor jag sytt.
Fodrade dem med vitt bomullstyg och använde lappar också till handtagen.



söndag 23 juni 2013

Förvaringspåsar

Här kommer ett litet tips på hur man kan "återbruka" gamla fina broderade dukar, handdukar och lakan. Till mina jeansväskor använder jag spets, som jag tar från fläckiga gamla dukar eller trasiga lakan. De delar av dukarna som inte fått fläckar sparar jag naturligtvis och nu i veckan kom jag på ett sätt att använda dem på. Jag har sysslat en del med lappteknink den senaste tiden, så de fick bli till lappar. Av lapparna sydde jag förvaringspåsar.
Lapparna är 7x7 cm och jag har använt mej av 18 lappar till varje påse. Fodrade dem gjorde jag med ett blått bomullstyg. Tycker det blev fint och det känns bra att kunna ta till vara hantverk som tagit många timmar att tillverka.




onsdag 19 juni 2013

"Pengapåse"

Nu är sommaren här och vi reser mer än vanligt. Kanske besöker vi någon storstad? Då är det inte så bra att ha plånboken i bakfickan. Jag har sytt två förvaringspåsar till pengar och kort. Bra att ha med sig på resan. Häng den runt halsen och du har bättre koll på dina pengar och kort.

Den ena är sydd i jeanstyg med foder av bomullstyg. Jag sydde dit kardborreband längst upp så att man kan försluta påsen. Bandet sydde jag av jeanstyg. Påsen är 12x8 cm.

Dekorerade påsen med virkade blommor....




 Den andra sydde jag i lappteknik. Fodrade den med bomullstyg och satte dit en snodd.
 
 

onsdag 12 juni 2013

Tygväskor

Jag har fått så mycket fint material att skapa med och vill här skicka ett TACK till alla er som gett mej gamla jeans, stuvbitar och uttjänta gardiner. Rena guldgruvan för mej. STORT TACK!

Det har blivit några väskor som jag vill visa er. Min förhoppning är att ni skall bli inspirerade,
titta efter vad som gömmer sig i skåpen och tillverka något alldeles eget. Det är så kul!

Väska sydd av en gardin, med foder från ett par linnebyxor...
Dekorerad med en spets....

Kasse sydd av gardintyg.....

 
Har fortsatt att sy med lappar. Det är väldigt roligt. Lapparna till den här väskan kommer från en stuvbit fyndad på loppis, två olika gardiner och ett par jeans. Jag fodrade den med det randiga gardintyget och sydde dit en "kläpp" att stänga med. Använde kardborreband och en knapp som dekoration.

fredag 7 juni 2013

Bokmärke

Härom kvällen surfade jag runt lite för att få inspiration. Hittade små nyckelringar sydda av tyg. http://pinterest.com/pin/472878029594166631/ Jag testade att göra dem, fast på mitt eget lilla vis. Det blev ett bokmärke.
Gjorde även lite fler som man tex kan sy fast som applikationer. Ännu ett bra sätt att ta tillvara de små spillbitar som alltid blir över.
Jag klippte till två lika stora bitar av jeanstyget och sig-saggade ihop dem. Gjorde likadant med taken.


 
 
 
 

söndag 2 juni 2013

Flera rutor

Förra lördagen köpte jag en rullkniv. Det var så roligt att skära till rutor och skapa egna mönster genom att sätta ihop dem, så jag har fortsatt med det. Gjorde två påsar i lite mindre rutor 5 x 5 cm och även ett hjärta med rutor i den storleken. Det tar lite tid, men är värt besväret. Blir så fint tycker jag.


Baksidan av hjärtat är enfärgat...
Lägg ut rutorna i det mönster du vill ha innan du syr ihop dem...

 




Här är en påse i lite andra färger....