VÄLKOMMEN!
Roligt att just Du tittar in.
Min förhoppning är att jag skall kunna dela med
mej av lite tips, ideér och inspiration.

lördag 22 november 2014

Ryggsäck av gamla jeans

Jag har länge funderat på att försöka sy en ryggsäck, men inte riktigt veta hur jag skulle sy den. Förra helgen var jag och min man i Skåne. I en liten affär, Joffi din missionsbutik, i Kristianstad hittade jag en jättefin ryggsäck. Den var tillverkad i Etiopien och jag föll för den direkt av flera anledningar. Tyget, ärtgrönt och svart, att den var tillverkad i Etiopien och att pengarna går tillbaka dit till den som sytt den och att jag kan använda den som mönster till den ryggsäck jag själv ville sy.

Så i torsdags satte jag igång och idag blev den klar. Mycket jobb var det, och väldigt roligt att testa att sy något nytt. Tyvärr kan jag inte på ett lättfattligt sätt beskriva för er hur man gör. Några tips har jag iallafall.

Skaffa en ryggsäck att ha som mönster. Jag använde flera olika jeanstyger. Jag sydde ett foder till den. Det är det inte i den jag köpte.
På fodret sydde jag en ficka. Till knapphål använde jag ett som jag sparat. Till snodden var det hål. I den jag köpte med öljetter. Eftersom jag inte hade några och var så ivrig att få min ryggsäck färdig gjorde jag hål med en håltång och sydde med lite tjockare tråd runt hålen. Fungerar alldeles utmärkt.
Hoppas du blir inspirerad att tillverka din egen ryggsäck. Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar