VÄLKOMMEN!
Roligt att just Du tittar in.
Min förhoppning är att jag skall kunna dela med
mej av lite tips, ideér och inspiration.

onsdag 6 april 2016

Sångpåsar

En god vän beställde några sångpåsar av mej häromdagen. Vi har arbetat på samma förskola och där använde vi sångpåsar. Vi stoppade i figurer som anknöt till olika sånger i påsarna och så fick barnen välja påse då vi hade sångsamling. De älskade det. Nu ville hon göra några sångpåsar till sitt barnbarn.
Det kan väl inte vara så svårt tänkte jag. Själva påsen gick bra att sy, men sen kom jag till banden att trä i kanalen, så att påsen går att stänga. Jag hade ju sett så fiffiga påsar med band i sidorna som man drar i och så går påsen ihop. Men hur trär man i banden? Efter en del försök lyckades jag. Hittade en enkel beskrivning i en bok. Tänkte än en gång på hur svårt det är då man inte kan och hur lätt det är när man lärt sig.

Gör så här:  Klipp ut påsen i önskad storlek. En framsida och en baksida. Klipp ett 1,5 cm jack på båda sidor av tygstyckena för att markera rynkhuvudets sömsmån (ca 10 - 15 cm nedanför överkanten.)
Vik in 1 cm mot avigan i överkanten på båda tygstyckena och pressa. vik in 1,5 cm i sidorna ovanför jacken och pressa.
Vik ner överkanten igen så att den vikta kanten ligger i jämnhöjd med jacken. Sy en söm längs denna linje nära vikningen och en söm 2 cm högre upp så att det bildas enkanal till snodden.
Lägg de två tygbitarna räta mot räta, se till att kanter och hörn ligger jämnt och symed 1,5 cm sömnsmån från jacket i ena sidan till det andra jacket.
Vänd rätsidan utåt.
Trä den första snodden genom den främre kanalen från höger till vänster och sedan genom den bakre kanalen från vänster till höger och knyt. Trä genom den andra snodden från andra hållet och knyt ihop ändarna så att det blir en knut i varje sida.
Klart!
Snoddarna skall var och en mäta påsens dubbla bredd plur 15-20 cm.


Jag gjorde en lite påse också. Perfekt att ha till att ge bort presenter i. Kanske någon småsak eller ett smycke. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar