VÄLKOMMEN!
Roligt att just Du tittar in.
Min förhoppning är att jag skall kunna dela med
mej av lite tips, ideér och inspiration.

söndag 1 februari 2015

Keps

Fick sådan lust att prova att sy en keps. Så i fredags gjorde jag ett försök. Jag använde en keps som jag köpte för några år sen som förebild. 
Började med att rita en "tårtbit" på ett papper. Sen ritade jag av mallen på tyget. Klippte ut åtta stycken "tårtbitar" i möbeltyget jag använde till väskorna i förra inlägget. Gjorde likadant med skärmen. (Två bitar.) Klippte också ut en 4,5 cm. lång remsa av tyget. Så sydde jag ihop tårtbitarna räta mot räta. Skärmbitarna sydde jag också ihop räta mot räta vid rundningen. Baksidan lämnade jag öppen. Vände skärmen ut och in. Sen sydde jag fast skärmen och remsan längst ner på kepsen.
Gjorde likadant med "tårtbitarna" på ett svart tyg, som fick bli foder. Lade i fodret i kepsen och vek kanten längst ner på mitten och sydde fast den på insidan. Under skärmen sydde jag för hand.
Jag är nöjd med resultatet, med tanke på att det var första gången. Den blev en aning stor så jag fick sy in den lite längst bak genom att göra ett veck där. Kanske var möbeltyget en aning för tjockt också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar